Omgeving

Serooskerke

Serooskerke is een typisch dorp zoals je ze op het eiland Walcheren in de provincie Zeeland veel ziet; een kerk met een plein, nieuwbouw en boerderijen er omheen. 

Serooskerke heeft een Supermarkt, een buiten zwembad en diverse leuke boerderij- en brocante winkeltjes. Molen de Jonge Johannes, met een grote speeltuin is zeker een bezoekje waard. 

Zon, zee & strand

Ontdek zelf waarom de uitgestrekte stranden van Zeeland tot de mooiste en schoonste stranden van Nederland behoren. 

Met een kustlijn van 650 kilometer is het misschien lastig kiezen, maar met zoveel variatie is er voor ieder wat wils.

Uitstapjes

Serooskerke ligt vrijwel midden op het eiland Walcheren en is daardoor het perfecte vertrekpunt voor het maken van uitstapjes.

Inspiratie nodig om een dagje op pad te gaan en de omgeving te verkennen? Klik hier voor een handig overzicht.

Fietsroutes in Zeeland

FIKS, het fietsennetwerk in Zeeland, toont je op uitdagende manier de provincie. Je kunt voor diverse routes kiezen, zo kun je buitendijks fietsen met uitzicht over het water. Je kunt ook kiezen voor een windluwe route die zich dicht achter de dijk bevindt. Er zijn ook routes die je langs de dorpen en steden laat fietsen. Je kunt zelf bepalen hoe lang je op de fiets wil zitten met FIKS. Ieder knooppunt van FIKS heeft een eigen nummer. Op deze manier is het eenvoudig om je eigen fietstocht aan de hand van de knooppunten uit te stippelen.

Wil je iets anders? Huur dan eens een familiefiets (Truusje trap), waar je met het hele gezin op past.


Diverse eetgelegenheden

Wil je een lekker hapje eten? Op loopafstand van het huis ligt brasserie De Lindeboom. Ben je op pad met kinderen? Iets verderop vind je brasserie De Olmen, dit is een kindvriendelijk restaurant waar de kinderen lekker kunnen spelen. Op slechts 5 kilometer van Zeeuws Huisje zijn de toeristische plaatsjes Oostkapelle en Vrouwenpolder. Hier zijn nog meer restaurants; bijvoorbeeld een pizzeria, een Mexicaans restaurant, een mosselrestaurant of pannenkoekenhuis. 

Toeristenmarkten in elke badplaats in Zeeland

In iedere badplaats in Zeeland vindt wekelijks een toeristenmarkt plaats. De wekelijkse markt in Zoutelande is er bijvoorbeeld gedurende de hele zomer op alle dinsdagen van 10:00 tot 19:00 uur. Op de markt vindt u altijd de leukste aanbiedingen, verse seizoensproducten en unieke specialiteiten.

Klik hier voor een volledig overzicht van alle toeristenmarkten.


Musea

Naar een museum met kinderen hoeft niet alleen leerzaam te zijn. Met zoveel leuke musea is de keus enorm. Op deze pagina staan 11 tips voor leuke musea in Zeeland om met kinderen te bezoeken. ➡ https://www.vvvzeeland.nl/nl/zien-en-doen/11x-musea-met-kinderen/

Bijzondere plekken

Zeeland kent veel bijzondere plekken die niet bij iedereen bekend zijn. Parels die je pas ontdekt als je er op wordt gewezen. 7 lokale bewoners vertellen over hun favoriete plek in Zeeland en delen deze graag. ➡ https://www.vvvzeeland.nl/nl/zien-en-doen/8-bijzondere-plekken-zeeland/

Actieve uitstapjes

De mogelijkheden voor een actief dagje uit in Zeeland zijn eindeloos. Wij hebben een aantal tips voor je. ➡ https://www.vvvzeeland.nl/nl/blogs/tips-voor-een-actief-dagje-uit/

Attracties

Attracties in Zeeland vind je op de rand van land en zee of in het achterland. Sommigen verrassende attracties verwacht je misschien niet snel in het Zeeuwse land. 8 attracties voor je op een rij. ➡ https://www.zeeland.com/nl-nl/visit/wat-te-doen/attracties/8-attractie-tips-in-zeeland

Neem contact op

Heb je vragen of wil je graag meer informatie over wat er allemaal te doen is in Zeeland? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op. Hiervoor kun je bellen naar 06-57940262 of stuur een mail naar info@zeeuwshuisje.info.

%d bloggers liken dit: